Ce știu despre localitatea mea

Posted in: Comunicate de presă
Tags:

Elevi din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Cerneți au fost oaspeții Mânăstirii Sfânta Treime din aceeași localitate, în cadrul unei colaborări care urmărește ca tânăra generație să dobândească elemente de istorie locală, în context regional, pentru a-și putea cunoaște elementele identitare definitorii și semnificația acestora.

Cu această ocazie elevii au vizitat mănăstirea, au aflat date semnificative cu privire la istoricul și specificul acesteia, precum și faptul că prima școală din vestul Olteniei a fost cea de la Mănăstirea „Sfânta Troiță” din Cerneți, cum menționează documente de la sfârșit de secol XVIII.

De asemenea, elevii au aflat și informații despre necesitățile actuale de restaurare a bisericii și faptul că în prezent se lucrează la un proiect de restaurare a bisericii, întrucât Mânăstirea „Sfânta Treime” din Cerneți a obținut o finanțare nerambursabilă pentru proiectul Restaurarea, conservarea și promovarea mănăstirii „Sfânta Treime”  din Cerneți ca patrimoniu identitar al Olteniei, din partea Institutului Național al Patrimoniului, acordată prin Timbrul Monumentelor Istorice. Proiectul este implementat împreună cu partenerii – Comuna Șimian, Mănăstirea „Sfântul Iuliu Veteranul” din Jiana și Asociația „Anastasia Severin”.

Activități similare vor continua și cu elevi din alte clase ale Școlii gimnaziale, sub îndrumarea plină de dăruire a dascălilor lor și cu primirea binevoitoare a monahiilor.

Stareță,

Monahia Grigoria Murgilă

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options